Защо е всичко ... ?



Привет на всички, които вярват в максимата:„Мислите стават реалност!”. Прочитайки такива прекрасни книги, като „Излекувай живота си” на Луиз Хей, „Ключът” на Джо Витале, „Поискай и ще ти бъде дадено” на Естер и Джери Хикс и още куп подобни – просто ще спра до тук, за да не рискувам да пропусна още толкова много ценни заглавия, ми хрумна една мисъл. Необходимо е да изчистим съзнанието си от всички отрицателни мисли, от всичко, което ни тревожи, не ни дава мира и прогонва покоя, от всички вярвания, наложени ни от случки, възпитание, общество, които спъват мечтите ни и са бариера, за да повярваме в себе си. Това са ограничителни убеждения, които ни пречат да се чувстваме в хармония, да намерим вътрешен мир, да сме позитивни, да сме творци и да се наслаждаваме на живота и постиженията си. Работейки върху себе си, забелязах колко усилия коства понякога, да се освободим от някое свое ограничително убеждение. Реших, че е изключително лесно, ако мога да прикача всичко онова, което сковава съзнанието и душата ми в едно писмо и да го изпратя по живо - по здраво. И ето така се появи поща с името „Кошче”, в която изпращам всяка мисъл, която не ми харесва, за да продължа да се усмихвам и наслаждавам на всеки мой ден. Решението да изхвърлиш ненужното от себе си е въпрос на избор, но усещането и удовлетворението от това си заслужават. Гарантирам Ви го!
С времето осъзнах, че това действие, наглед най-обикновено, всъщност ми помага наистина да се освободя от вредни чувства и от всичко, което не искам в мислите си. Желанието ми да помогна и на други хора да се възползват от моето откритие ме мотивира да направя този блог и да предоставя възможността на всеки, който има желание да опита да изхвърли това, което не му е нужно право в „Коша”! Освободете се и се разтоварете от страховете си, от тревогите си, от яростта, от злобата, от завистта, от тъгата, от ревността … Абсолютно анонимно и безплатно, единствено за собственото ви удовлетворение, изхвърлете в коша негативното усещане от съседа, лошото отношение на магазинерката, яда от съпруга/съпругата, тревогата по детето Ви … Сигурен съм, че има от какво да се отървете!
Това е от мен – сега е ваш ред! Кошът е бездънен – не го щадете! Както е безкрайна възможността на Вселената да откликва на мислите ни. Нека те са позитивни и носят само прекрасни усещания и изживявания в живота ни. Моделирайте живота си и му се наслаждавайте!



8 коментара:

  1. Просто страхотна идея! Да изчистиш съзнанието си от всичко,което го замърсява е въпрос на смелост, но предимно на избор. Направете го с огромно удоволствие и се насладете на изумителния резултат!
    Браво на създателя!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за топлите думи! Удовлетворението, да можеш да направиш деня на някой друг по-светъл и топъл е просто невероятно! Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  3. Окуражена съм от тази благородна идея,която се явява като един приятел-приканващ те да бъдеш свободен. Да , най-много ме тормози безредието в 18-етажния ни блок и самоназначилите се нагли,играещи ролята на управител и касиер. За капак на 18-тия етаж е офисът на Дон Цеци.Цветелин Кънчев. Сега по изборите идват цигани със списъци и получиват пари-нагло и безцеремонно-не се притесняват-всички с коли! Имам усещането, че живея в негърско гето от така създадената атмосфера. Да си заобиколен от равнодушни и за нищо не интересуващи се съседи е ужасно.В същото време те мразят за нещо си-по свой начин и причини.Това е положението.Как да изхвърля в коша това ежедневие ?

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря на Пацко за интереса :-)
    Анонимна... - Мислих за това какво да Ви напиша. Това, което искам да ви подготвя като отговор е нещо, което е сътворил човек, на който много държа. Ще поискам разрешението му, за да го публикувам. Вярвам, че няма да има нищо против.Обработването по подходящ за публикуване начин изисква малко технологично време. Надявам се в рамките на ден да споделя с Вас нещо, което се докосна до мен - надявам се да стигне и до вас.
    Сърдечни поздрави и до скоро!

    ОтговорИзтриване
  5. Въпросът за изборите ни е труден и понякога зависим от други обстоятелства, но най-важното е винаги да правим този избор, който отваря пътя ни към усещане за светлина, благодарност и хармония. Оставете нещата, които Ви дразнят зад гърба си и концентрирайте вниманието си върху това, което Ви кара да се усмихвате.
    А ето и обещания отговор, във вид на видео, конвертирано от презентация :-) Надявам се, да ви хареса! Поздрави !

    http://www.youtube.com/watch?v=74x6g9Wu6sk

    ОтговорИзтриване
  6. Здравейте... моите адмирации към блогчето ви, но... само с четене на книжки не става... Трябва да се улови смисъла на нещата и да се анализират... да минат през собственото ти разбиране за света и случващото се около теб... моето наблюдение е, че хора с проблеми не трябва да започват да четат подобна литература или да търсят изход в учения, независимо дали са религиозни или научни, за да не получат временно или измамно щастие, а още по-лошо изгубване на връзка с реалността... за да се спасиш, трябва да опознаеш себе си - слабостите и предимствата си... а тук да изхвърлиш страховете си...

    ОтговорИзтриване
  7. Здравейте, Ирина...
    Не можете да си представите, колко щастливи ни направихте със своя пост... Още един човек, който се е спрял и се е замислил за нещата от живота... Нашата цел не е да даваме рецепти и насока за никого, а да накараме хората да се замислят. Щом сме успели за Вас, може би ще ни се получи и за други, а това може само да ни радва :))). Прекрасен и усмихнат петък и много, много осъзнати дни ! :)

    ОтговорИзтриване